‘Waarom loodgieters goed sportvissers zijn’

Loodgieters werken heel erg hard, ik ken persoonlijk een loodgieter die meer dan 50 uur in de week maakt. Ze moeten heel veel opknappen en aanleggen van water, gas tot sanitaire leidingen en attributen. Waar zou hij dan niet voor zicht zelf een leuke sport of hobby hebben. Ik denk dat loodgieters goede sportvissers kunnen zijn. De reden hiervoor is omdat ze veel met hun handen bezig zijn en heel veel geduld hebben.

Wat is sportvissen

Je kan sportvissen zien als het vangen van vissen zonder er verder iets mee te doen. je doet het omdat het een hobby is of omdat je een wedstrijdje houdt met andere sportvissers met wie je vaak op pad gaat.

Samen sportvissen

Door te doen aan sportvissen kan je je gedachten relaxen maar je bent toch wel bezig en dat doet goed. Als loodgieter ben je ook al bezig met je handen en nu kan je je handen weer gebruiken maar dan op een andere manier. Je doet het dit keer om een andere reden en dat is gezellig met je vrienden te gaan sportvissen. Jullie kunnen dan als collega loodgieters bijvoorbeeld afspreken om tenminste een keer in de week te gaan sportvissen. Het kan ook zo zijn dat je om de zoveel tijd de gas en waterinstallaties van een sportvissers vereniging moet tjekken, dat zou een goede gelegenheid zijn om dat als laatste job voor de dag te nemen en dan de dag te eindigen met een beetje sportvissen. Je maakt dan ook gelijk een afspraak met je beste maat en die komt dan na het werk maar gewoon ook even langs om gezellig mee te doen.

Wat heb je nodig

Je hebt al besloten met je collega loodgieters om er een gezellige dag van te maken. Jullie gaan gezellig sportvissen en er wordt nog een leuke wedstrijd aangebonden. Wie de meeste vissen vangt binnen een uur bijvoorbeeld is dan de winnaar. Maar denk erom het is sportvissen dus het gaat allemaal om de gezelligheid. Zorg er dan voor dat je alles hebt om gezellig te vissen. Denk maar aan bijvoorbeeld een het aas. Dat wordt gebruikt als voeding om de vissen te lokken en te vangen. De dobber, deze bestaat uit kurk, balsa of lichte kunststof en een boven- en onder antenne van kunststof, hout of staal. De dobber maak je vast aan de vislijn. Zo kan de sportvisser zien of er een vis in het aas bijt. En dan heb je de vishaak. Dat is Een metalen haak die aan de vislijn wordt gebonden. Hieraan wordt het aas vastgemaakt. Als de vis hapt in de aas dan blijft de haak dan hangen in de bek. En dan heb je de hengel. Dat is een flexibele lange stok waaraan de vislijn wordt vastgemaakt. In de meeste gevallen bestaat een hengel uit meerdere delen omdat het een vrij lange stok is en je kan er dan moeilijk dragen op de fiets of in de auto zetten of je zou het op het dak moeten bevestigen. Vandaar dat het uit meerdere delen bestaat. Voor de makkelijkheid.

Ken ik nog loodgieters?

Ik ken persoonlijk flink wat loodgieters. Hieronder een lijstje van bedrijven waarvan ik de eigenaren persoonlijk ken.

Uiteindelijk maakt het niet uit waar je naartoe gaat of met wie je gaat vissen. Wat wel is, is dat het erg leuk is om met een loodgieter te gaan vissen.

Dus zo zie je maar; een loodgieter kan een goede sportvissers zijn.

Leave a Reply