Favoriete visplekken in Nederland

Favoriete visplekken in Nederland

Nederland kent vele visplekken. Afhankelijk van je locatie zijn er altijd in je buurt wel favoriete plekjes. Ook afhankelijk natuurlijk van waarop je wilt vissen. Ga je bijvoorbeeld vissen op karper of forel dan moet je wel specifieke plekken zoeken want niet overal kun je daarop vissen. Je kunt er natuurlijk wel overal op vissen maar niet vangen.

Karpervissen kun je vooral op de wat oudere plassen zoals de Sloterplas, het Weddemeer of de Vinkeveense plassen. Dat wil niet zeggen dat het de enige zijn maar wel de bekendste. Maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed karpervissen op kanalen zoals het Prinses Margriet Kanaal, Noord Holland Kanaal en het Twentekanaal.

Vissen op witvis kun je vrijwel op alle binnenwateren door het hele land. Roofvis zit ook daar waar witvis zit maar het kan zeker wel verschil uitmaken waar je vist. De website www.ikvis.nl word gevuld met informatie door vissers zelf. Ik weet echter niet of ik mijn beste en stille plekje op een website zal zetten want daarmee loop ik de kans dat die plek natuurlijk bevuild word. Maar tegenwoordig zijn de vissers toch steeds meer sportvissers geworden die ook weten hoe je een plek hoort achter te laten en ook er voor zorgen dat de volgende visser met net zoveel plezier daar kan gaan zitten. Het mooie van deze site is dat je er vaak ook een omschrijving vind hoe je er het beste kunt komen en hoe toegankelijk het is. Vooral als je met veel visspullen loopt te sjouwen is dat wel fijn om te weten.

Daarnaast zijn er natuurlijk steeds meer visfarms. Vaak uitgegraven zandputten waar een ondernemen een hek om heen heeft geplaats, steigers heeft gebouwd en waar je tegen betaling een dag kunt gaan zitten. Vooral als je met een groep bent is dat wel fijn want je kunt ook beetje bij elkaar in de buurt zitten en je weet in ieder geval dat er ook vis zit!

Vraag aan elke willekeurige visser wat zijn favoriete visplek is en je zult vele verschillende antwoorden krijgen. De een wil alleen maar vis vangen maar de ander wil daarbij ook nog goed kunnen zitten en er gemakkelijk komen. Vandaar zovele verschillende antwoorden. Je zult zelf ook een beetje moeten “uitvissen” wat voor jou de favoriete visstek is want jij bepaald met je eigen criteria wat goed is of niet.

Bovenstaande gaat allemaal over vissen op binnenwater. Als je op of aan zee wilt vissen dan zijn er weer andere mogelijkheden en criteria. Je kunt vanaf een boot op zee gaan vissen of je kunt vanaf het strand of een dam vissen. Hiervoor heb je uiteraard altijd een goede werphengel nodig. Maar ook hier is het zo dat iedere visser een favoriete stekje heeft.

Leave a Reply